حمله پهپادی به یک کشتی در اقیانوس هند (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) وزیر کشور: اتباع بیش از این نباید وارد کشور شوند بن‌گویر: نتانیاهو به من قول حمله به رفح داد رافائل گروسی راهی ایران می‌شود (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) ترامپ از نتانیاهو ابراز نارضایتی کرد موج جدید حمله موشکی از لبنان به اراضی اشغالی وزارت خارجه روسیه: از سال ۲۰۲۲ آماده مذاکرات صلح بوده‌ایم خراسان‌ رضوی از نظر تعداد مراکز شبه‌خانواده، رتبه اول کشور را دارد توییت نماینده سابق مجلس بریتانیا در حمایت از مردم غزه + عکس نخست وزیر رژیم صهیونیستی: احتمال رسیدن به معامله تبادل اسرا اندک است قصد اسرائیل برای ممانعت از خروج مردان از رفح آیت‌الله علم‌الهدی: بحران کمبود معلم در مدارس نباید تکرار شود | مدرسه، نقطه آغاز تربیت است صدور چک و ارائه خدمات ثبت احوال مشروط به ثبت اطلاعات شد اعمال قانون ۲۰۹۷ خودروی حادثه ساز و توقیف ۹۷ خودروی متخلف در مشهد (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) اینفوگرافی | همه چیز درباره تجمعات ضدصهیونیستی در دانشگاه‌های آمریکا و اروپا سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری: چند نفر درباره پرونده باغ ازگل احضار شده اند عفو بین‌الملل از بایدن خواست که انتقال تسلیحات به اسرائیل را متوقف کند کنسروهایی که منفجر می‌شوند | شگرد جدید صهیونیست‌ها برای کودک‌کشی در غزه شکست‌های پیاپی آمریکا از ملت ایران هشدار رئیس مجلس درباره تامین ارز دارو حکم اعدام بابک زنجانی نقض شد
سرخط خبرها

گفتگوی مجری رادیو با رئیس کمیسیون بهداشت | سهل انگاری یعنی یک عالم جنازه! + فایل صوتی

  • کد خبر: ۷۸۰۶۴
  • ۳۰ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۰
گفتگوی مجری رادیو با رئیس کمیسیون بهداشت | سهل انگاری یعنی یک عالم جنازه! + فایل صوتی
حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به سوالات صریح مجری رادیو جوان می‌گوید: پروژه خرید واکسن به خاطر واکسن‌های داخلی به تاخیر انداخته شد.

به گزارش شهرآرانیوز، فاطمه صداقتی مجری رادیو جوان در گفتگو با حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت مجلس سوالات بی پرده‌ای را می‌پرسد که متن کامل آن را در ادامه می‌خوانید:

از سرنوشت ۷ واکسن ایرانی مطلع هستید؟

-بله

آیا ما به هوای اینکه در داخل واکسن تولید کنیم، در خرید واکسن خارجی تاخیر داشتیم؟

- بله

آیا مافیایی در کشور است که سودش در تاخیر واردات واکسن است؟

- قابل پیش بینی نیست

مدیران پروژه واکسن برکت خودشان هم می‌دانستند که نمی‌توانند به قول تولید ۲۰ میلیون واکسن تا پایان مرداد و ۵۰ میلیون واکسن تا شهریور عمل کنند؟

- خیر؛ نمی‌دانستند

نمی‌دانستند؟ شما چقدر در مجلس بر عملکرد وزارت بهداشت و وزارت خارجه نظارت داشتید؟ الان ما باید حرف آقای زالی را باور کنیم یا آقای ظریف را؟

ما مرتب در جریان بودیم و پیگیری می‌کردیم؛ در کمیسیون بهداشت و درمان نیز از کمیته غذا و داروی و اکسن این موارد را مرتب پیگیری می‌کرد. متاسفانه اشکالات زیادی اتفاق افتاد...

نتیجه پیگیری هایتان چه بود؟

سوءِ مدیریت ستاد ملی کرونا باعث اشکالاتی شد و بیشتر هم تقصیر رئیس ستاد بود که توصیه‌ها را گوش نمی‌کرد

به رئیس ستاد ملی کرونا توصیه می‌دادید، ولی ایشان گوش نمی‌کرد. برای همین ما الان واکسن نداریم؟

نه (این مربوط به) برای واکسن نیست. (منظورم از سوءِ مدیریت) کل مشکلاتی است که در جریان کرونا اتفاق افتاد.

واقعا جا ندارد از وزیر بهداشت بخواهید پاسخگوی این وضع باشد؟ ادعا می‌کرد که کشور‌های دنیا آمده اند و می‌گویند شما چطور کرونا را مدیریت کردید؟ بگویید ما هم از شما هم یاد بگیریم. این الان وضع ماست با یک عالم وعده و وعید. وعده‌هایی مثل اینکه چند میلیون واکسن می‌خواهیم تولید کنیم و به بازار بریزیم. من در همین برنامه با کسانی که در تولید واکسن ایرانی بودند صحبت کردم و رسما وعده می‌دادند؛ خودشان می‌دانستند دروغ می‌گویند؟

_نمی دانستند دروغ می‌گویند. یعنی فکر می‌کردند که می‌توانند این کار را انجام دهند. به غیر از دو شرکت؛ یکی انستیتو پاستور و دیگری رازی، همه این‌ها تجربه اولشان بود. بقیه شرکت‌ها تجربه‌ای نداشتند. فکر می‌کردند می‌توانند این کار را انجام دهند.

آقای دکتر! آن فکر کردن مال یک ماه یا دوماه است نه برای دو سال که در بوق و کرنا کنیم ما داریم واکسن تولید می‌کنیم. حالا به نظر شما وزیر بهداشت و درمان نباید پاسخگو باشد؟

وزیر بهداشت و درمان و هر وزیری در حوزه خودش باید پاسخگو باشد. ولی اینکه حالا ایشان بتواند توجیه کند وزارت بهداشت و درمان مقصر بوده یا بقیه، با توجه به مدارک و مستنداتی است که باید ارائه دهد.

ما مگر دو سال پیش نمی‌دانستیم که زیرساخت تولید واکسن نداریم و این بیماری شوخی نیست که حالا ما بنشینیم برای آن واکسن تولید کنیم؛ آیا آزمون‌ها درست در بیاید یا نه؟ بعد هم گیریم واکسن از آزمون‌ها سرافراز در آمد، ما که خط تولید نداریم. این‌ها را از دو سال پیش می‌دانستیم خودمان! پس چرا اینقدر به مردم وعده و وعید دادیم؟ واکسن هم وارد نکردیم و ببنید روزانه چند صد نفر  می‌میرند!

سهل انگاری شد؛ در این شکی نیست.

سهل انگاری یعنی جان عزیز من! یعنی جان عزیز شما! یعنی یک عالم جنازه که روزانه دفن می‌شوند.

- باید پاسخگو باشند.

من که نمی‌توانم به عنوان یک شهروند،  یقه وزیر بهداشت را  بگیریم و بگویم آقای وزیر، ۲ سال است که دروغ می‌گویی و ادعای عجیب و غریب می‌کنی! شما (مجلس) یک مرجع قانونی هستید که می‌توانید (از وزیر پاسخ بخواهید). چه وقت این کار را می‌کنید؟

الحمدالله در کشور سازمان بازرسی داریم و دستگاه‌های نظارتی دیگر، (اینها) جلساتی تشکیل داده و پیگیری‌هایی کرده اند؛ ولی از داخل این جلسات چیزی در نیامد. یکی از دلایلش هم این است که وقتی جنگی اتفاق می‌افتد معمولا روال بر این است که می‌گویند فرمانده جنگ را نزنید و اجازه بدهید کارهایش را بکند. این یک جنگ تمام عیار بود.

قیمت این جنگ چه بود؟ جان یک عالم هموطن بود؟

ولی یک مساله را هم باید بپذیریم و آن اینکه (کشورها) به ما واکسن نمی‌دادند.

حالا خبر‌هایی هم می‌آمد که ما واکسنی را برگرداندیم؛ محموله‌ای را قبول نکردیم...

نه این‌ها صحت ندارد؛ الان سازمان جهانی بهداشت مدعی است ۵۰۰ میلیون واکسن فیک در دنیاست و مراقبت کنید.

چرا به ما واکسن نمی‌دادند؟

بعید است که شما ندانید.

تحریم؟ می‌خواهم بدانم به خاطر تحریم‌ها به ما واکسن نمی‌دادند؟

ما نمی‌توانستیم پول منتقل کنیم، حتی برای همان سبد کواکس هم نمی‌توانستیم پول منتقل کنیم.

مگر نه اینکه دارو و درمان جزو تحریم‌ها نبوده؟

(جزءِ تحریم ها) بود؛ چه کسی می‌گوید نبود؟

ولی واقعا فکر نمی‌کنید مردمی که عزادار شده اند حق دارند بخواهند کسانی که ۲ سال دروغ گفته اند بیایند و پاسخگو باشند؟ در روز روشن به ما دروغ گفتند؛ می‌دانستند نمی‌توانند واکسن تولید کنند. هی واکسن، واکسن، واکسن!

نمی‌دانستند که نمی‌توانند (واکسن انبوه تولید کنند). اشتباه کردند. بالاخره اشتباه کردند و باید جوابگو باشند.

صوت | پاسخ حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت مجلس به سوالات رادیو جوان 

منبع: عصرایران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->